Udgivet i Indretnings-Magasin på Varmeapparat.dk

Er boligen lidt slidt? Her er 10 forbedringer der gør stor forskel med lille indsats

Af Varmeapparat.dk

Er det hele begyndt at se lidt slidt og gammelt ud derhjemme? Hvis du har boet i den samme lejlighed eller det samme hus over lang tid, så kan omgivelserne godt begynde at se lidt slidte ud. Måske er du flyttet ind i et nyt lejlighedskompleks, som også kunne have godt af en kærlig hånd. 

Når vi taler om renovering og forbedring af hjemmet tænker mange "Åh nej, jeg har ikke råd til at udskifte alle mine møbler og hamre gamle vægge ned." Men du kan tage den fuldkommen med ro, det behøver ikke kræve den helt store indsats at give hjemmet en lækker makeover. I denne artikel har vi skrevet om 10 forbedringer, som du kan gøre derhjemme allerede i dag.

1. Skift lamperne ud

Lamper er måske det vigtigste "møbel" i hele dit hjem. Hvorfor? Fordi lamper kan ændre hele udtrykket i et rum. Dit valg af lamper, hvor du placerer dem og hvilken slags pære du bruger, er faktisk utrolig vigtig for, hvordan du gerne vil indrette de forskellige rum. Du behøver ikke at bruge en masse penge på nye lamper, du kan sagtens finde flotte nye lamper til gode priser, som ikke vælter hele budgettet. 

2. Køb et nyt varmeapparat

Går du ofte og fryser derhjemme? Er radiatoren ved at synge på sidste vers? Hvorfor så ikke investere i et nyt varmeapparat. Et varmeapparat er et moderne og stilfuldt varmeelement, som kan varme hele rummet op for dig på de kolde dage. Varmeapparater har et justerbar temperaturregulator, som du nemt kan styre via en LED-skærm. Det er også en langt smartere og mere moderne løsning end at bruge de gamle radiatorer.

3. Købe en radiatorskjuler

Gamle radiatorer ser bare ikke smarte ud at have stående derhjemme. Gamle radiatorer bliver ofte nærmest gullige, og så passer de rigtig dårligt ind i et moderne hjem. Derfor har man opfundet smarte og flotte radiatorskjulere, som passer bedre til stilfulde stuer, køkkener eller soveværelser. Radiatorskjulere er designet med et gitter foran, så den lukker ikke varmen fra radiatoren inde. 

4. Få malet væggene

En ekstra klat maling kan virkelig friske boligen op. Gammel maling kan komme til at krakelere eller se slidt og grålig ud. Nymalede vægge kan shine hele boligen op, og få den til at se ud, som var den fuldstændig ny. Det er normalt at gammel maling begynder at skalle af.

Når du vælger maling til hjemmet er det bedst, at du vælger en maling i god kvalitet, som holder længe. Det er en lille investering, som du vil takke dig selv for i længden. Du behøver nemlig ikke male om igen og igen, hvis du bare husker at vælge en ordentlig og holdbart maling fra starten. 

5. Invester i lidt ekstra nips

Nipsting koster ikke alverden, og de kan findes overalt. Du kan køre i IKEA, Søstrene Grene eller endda bare gå ned i Føtex og finde hyggelige små potteplanter, lyskæder, stearinlysholdere og meget mere. Nipsting kan sprede lidt ekstra hyggestemning derhjemme, uden at du behøver gøre den helt store indsats eller bruge en masse penge. Hvis du allerede har en masse nips derhjemme, så prøv at ryk lidt rundt på tingene, giv planterne et nyt hjørne at stå i og flyt på lysestagerne i vindueskarmen.

6. Køb puder og plaider 

Til soveværelset og stuen kan et par nye puder, sengetæpper elle plaider shine rummet up. Hvis boligen er begyndt at se slidt ud, så kan det være en god ide at friske op med nogle flotte lyse farver. Forsøg at vælge puder og plaider, som passer til din stil derhjemme. Vi anbefaler at du vælger lyse og friske farver, hvis du gerne vil få hjemmet til at se mindre slidt ud. Mørke farver skaber mindre plads og giver en følelse af indelukkethed. Derfor bør du undgå puder og plaider i brun, grå og sort.

7. Få slebet gulvene

Hvis du har trægulve derhjemme, så kan det være en god ide at få dem enten slebet eller poleret. Processen  afhænger af, hvor beskidte og slidte gulvene er. Hvis den er helt galt med gulvet derhjemme, så er en gulvafslibning nødvendig for at bringe det friske og nye træ frem. Du kan tage den med ro, for der slibes ikke mere end et par millimeter af det øverste lag træ, så dit gulv bliver ikke pludselig usikkert at gå på.

Gulvafslibning er en super god løsning for dig, som gerne vil friske rummet lidt op. Et lyst og rent trægulv kan hurtig få din slidte bolig til at se renere og mere indbydende ud. 

8. Luk lyset ind i hytten

Lys er noget af det vigtigste, som du skal indtænke i din indretning. Mørke rum får en bolig til at se ældre og mere slidt ud, mens lys og farver får en bolig til at virke friskere og også større. Det kræver ikke den store indsats at lukke lyset ind i hjemmet.

Start med at træk tunge gardiner eller persienner op og giv vinduerne en grundig pudsning. Hvis du har tunge og mørke gardiner derhjemme, så kan det være, at du skal fjerne dem fuldstændig. Åben dørene mellem rummene i dit hjem, så for eksempel den mørke gang lyses op fra stuen eller køkkenet. Som nævnt kan maling også gøre underværker, hvis du gerne vil lyse boligen op.

9. Gør hovederent

Det er måske et lidt kedeligt punkt på listen, men en hovedrengøring er nødvendig - og så koster det dig ikke noget! Jo, det "koster" dig selvfølgelig i tid og kræfter, men en grundig hovedrengøring kan give nyt liv til hele boligen. Når vi snakker om hovedrengøring, så er det ikke nok bare at svinge støvsugeren. Du skal helt ned på knæ og støve listerne af, banke gulvtæpperne, fjerne skidtet mellem sofapuderne og måske endda vaske væggene. 

Mange gange kommer dit hjem til at mere slidt ud, fordi der er alt for meget rod og støv rundt omkring. Sørg for at gulvrod kommer af vejen, stil kasser, vasketøj og køkkensager på plads, så de ikke ligger og fylder. 

10. Skab mere plads derhjemme

Jo flere møbler, ting og sager, som du har stående derhjemme, desto mere huleagtig kommer rummet til at føles. Hvis der i forvejen ser lidt slidt ud derhjemme, så er det en bedre ide at få åbnet rummet op.

Hvad mener vi med det? Det handler om at skabe mere plads i de forskellige rum, fordi plads og åbenhed får et rum til at se lysere og renere ud. 

Det kan være du skal bytte store kluntede møbler ud. Eller måske handler det bare om at rykke lidt rundt på de møbler, som du allerede har stående derhjemme. Efter hovedrengøringen kan det være en god ide at prøve at stille sofaen et nyt sted, vende spisebordet om eller måske bare sætte dine nipsting på en ny måde. Du vil måske blive overrasket for, hvor lille en indsats det kræver at ændre hele udtrykket i dit hjem. 

Find det du mangler på varmeapparat.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 192 produkter fra mere end 21 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 267 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-25 09:08:17.

192
Produkter
21
Forhandlere
267
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.